Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.04.2022. 12:48

Promo članak 

Dellova nova rješenja za hibridni rad

Dell Technologies je predstavio novi portfelj inteligentnih računala, dodatne opreme, softvera te servisa namijenjenih za unaprjeđenje hibridnog rada.

Dellova nova rješenja za hibridni rad

Noviteti u ponudi proizvoda koje je Dell Technologies namijenio za potrebe hibridnog rada uključuju proširenje softverskog paketa s opcijama umjetne inteligencije koja potiče suradnju i poboljšava privatnost i povezanost, kao i implementaciju novih održivih materijala u izradi proizvoda i pakiranja za smanjenje utjecaja za okoliš. Nadalje, predstavljena je najjača 14-inčna prijenosna radna stanica u industriji, najmanje 14-inčno poslovno osobno računalo na svijetu s omjerom rezolucije 16:10 te prva priključna stanica sa stalkom za punjenje pametnih telefona i bežičnih slušalica s podrškom za Qi.

Promo članak

„Hibridni rad više nije pojam o kojem se naknadno razmišlja ili se smatra privilegijom – to je standard. Dok se zaposlenici konstantno kreću s jedne lokacije na drugu kako bi obavili svoj svakodnevni posao, stvaranje produktivnog iskustvima u tim okolnostima postao je naš prioritet. Zato naš najnoviji komercijalni portfelj nastavlja u prvi plan stavljati suradnju, inteligentna rješenja i sigurnost, s povećanom pažnjom na zadovoljavanje različitih potreba korisnika danas i u budućnosti“, izjavio je Ed Ward, predsjednik odjela Client Product Group, tvrtka Dell Technologies.

Prema novom istraživanju tvrtke Dell Technologies, čak 44% ispitanika smatra da im njihovi voditelji trebaju omogućiti odabir željenog načina rada, kao i da im pruže potrebne alate i infrastrukturu za obavljanje zadataka. Najnoviji portfelj tvrtke Dell Technologies zato ima za cilj pomoći IT timovima da implementiraju najbolje alate u svojem poslovanju.

Snažnijom inteligencijom do produktivnijeg hibridnog rada

Na čelu novog komercijalnog portfelja nalazi se integrirani softverski paket na temelju AI naziva Dell Optimizer koji pokreće najinteligentnija svjetska računala s ugrađenim AI za iskustvo s više mogućnosti kolaboracije i personalizacije. Dell optmizer moguće je modularno instalirati, gdje korisnici i IT administratori mogu samostalno na fleksibilan način odabrati koje značajke treba instalirati.

Dell Optimizer nudi nekoliko opcija na području privatnosti, povezanosti i suradnje. Za početak, na polju privatnosti korisnik može iskoristiti značajke inteligentne privatnosti (Intelligent Privacy Features) za skrivanje osjetljivih informacija na njihovom zaslonu ako se detektira uljez u sustavu. Tako se računalo može automatski zatamniti kada korisnik nije pogledom usmjeren na zaslon za zaštitu ključnih podataka, a da se pritom uštedi i energija. Što se tiče povezivosti, Dell Optimizer donosi prvu u svijetu simultanu multi-network konekciju koja korisnicima omogućuje povezivanje na dvije žičane ili bežične mreže odjednom za brži transfer podataka i preuzimanje. Također, pruža do 30% manju latenciju te manje bufferinga. Na kraju, u segmentu suradnje Dell Optimizer donosi poboljšano uklanjanje pozadinske buke, dodatno smanjujuću pozadinsku buku za korisnika i druge u pozivu.

Svaki aspekt rada postaje napredniji

Kako bi svojim korisnicima i voditeljima poslovanja omogućio najbolje performanse u prenosivom izdanju, Dell je lansirao nova preklopna računala s novim Intel Core procesorima 12. generacije te najnovijim značajkama za povezivost, uključujući 5G te Intel Wi-Fi 6E. Predstavljena su sljedeća rješenja:  

Latitude 9430_1
  • Latitude 9430ultra-premium prijenosno računalo ili 2-u-1 model u obliku najmanjeg 14-inčnog poslovnog računala na svijetu s omjerom rezolucije od 16:10. Dell Latitude 9430 dizajniran je s najboljim odnosom zaslona i kućišta, a donosi i novu FHD kameru za jasnije videopozive. Ovo prijenosno računalo bit će dostupno u metalno-grafitnoj boji.
  • Latitude 7330 Ultralightnajmanje i najlakše 13.3-inčno 16:9 prijenosno računalo na svijetu s težinom od samo 0.967 kg. Njegova glavna značajka je velika dostupnost različitih ulaza za priključke za stvaranje balansa produktivnosti i visoke kvalitete forme, a bez kompromisa poznate Latitude pouzdanosti.
  • Nova Latitude 7000 serija prijenosnih računala donosi više performanse procesora te opcije za DDR5 memoriju, dok se u isto vrijeme unaprjeđuje sustav hlađenja te akustika. Korisnik može upariti Latitude 2-u1 modele s novom Dell Premier Rechargeable Active Pen olovkom, prvom takvom aktivnom digitalnom olovku u svijetu s praćenje tile lokacije koje se mogu locirati putem Bluetootha. Dell će također predstaviti nove modele u sklopu Latitude 5000 serije prijenosnih računala, kao i novi Latitude 3330 model.

Što se tiče rješenja za profesionalne radnike u pojedinom području i kreativce, Dell je predstavio nove prijenosna radne stanice i rješenja unutar ekosustava:

Precision 3570
  • Precision 5470najmanja, najtanja i najsnažnija prijenosna radna stanica od 14 inča, koja dolazi sa snagom procesora do Gen Intel Core i9 12. generacije, 64 GB DDR5 RAM memorije, 4 TB prostora za pohranu te izbora Nvidia RTX A1000 grafičke kartice s 4GB GDDR6 ili Intel® Arc™ Pro A30M integrirane grafike. Dodatno, Dell je predstavio još dva najmanja i najtanja modela prijenosnih radnih stanica od 15 i 17 inča – Dell Precision 5570 i 5770.
  • Poslovni i kreativni profesionalci mogu poboljšati svoj rad u 4K rezoluciji na novim Dell UltraSharp 32 i 27 4K
     USB-C monitorima. Ovo su prvi monitori na svijetu koji donose revolucionarnu IPS Black tehnologiju, pružajući bogat kontrast, duboku crnu boju te unaprijeđene kutove gledanja za snažnije iskustvo korištenja dvostrukih monitora tijekom rada. Zajedno s 16:10 Dell UltraSharp 30 USB-C Hub monitorom, ovi monitori nude široku pokrivenost bojama, ComforView Plus za poboljšanu udobnost očiju, značajke za multitasking te mnoštvo priključaka za povezivanje s drugim uređajima.

Kako korisnici konstantno mijenjaju svoje lokacije rada, uređaji unutar ekosustava te IT servisi su esencijalni za neograničeno i jednostavno korisničko iskustvo. Tu je Dell predstavio sljedeće:

  • Dell Dual Charge Dock prva je takva priključna stanica na tržištu sa stalkom za bežično punjenje za pametne telefone s Qi podrškom te bežične slušalice koje mogu podržati do dva 4K monitora, što je savršeno za rad od kuće. Nadalje, Dell ThunderboltTM Dock sa svojim modularnim dizajnom podržava jednostavnu nadogradnju iz prijašnje generacije, donoseći super-brzo punjenje pomoću Thunderbolt™ 4, čime postaje idealan za povezivanje višestrukih 4K zaslona, uređaja te dodataka u jednoj klasičnoj uredskoj konfiguraciji. Na kraju, Dell Universal Dock omogućava konzistentno iskustvo za bilo koje USB-C prijenosno računalo te visok broj ulaza za priključke u jednom univerzalnom postolju. Ovo rješenje je najbolje za hotelske radne prostore.
  • Za još bolje iskustvo video konferencija i poziva, Dell je predstavio i Dell Speakerphone te Dell Slim Counferencing Soundbar, najinteligentniji spikerfon i soundbar s Microsoft Teams podrškom na tržištu. Neke značajke uključuju otklanjanje pozadinsk buke pomoću umjetne inteligencije bez oštećivanja kvalitete ljudskih glasova za bogatije i čišće zvučno iskustvo.
  • Za IT administratore koji su u potrazi za prilagođenim uređajima za krajnje korisnike, Dell je proširio svoj Connected Provisioning servis u 37 novih zemalja diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike (regija EMEA) te Australije. Ova usluga opskrbe na temelju clouda ubrzava konfiguriranje uređaja za brzu isporuku diljem svijeta, odmah spremnih za korištenje nakon otvaranja iz pakiranja.

Održivost i sigurnost

U središtu svakog novog proizvoda unutar Dell porfelja, glavnu riječ uzimaju održivi razvoj i sigurnost. Zato novi uređaji u sklopu ovog portfelja donose još već fokus materijala na održivost, uključujući jednu od najinovativnijih upotreba održivih materijala na svijetu u sklopu Latitude 5000 serije. Tako je novo pakiranje izrađeno od 100% recikliranih i obnovljivih materijala, koje je opet mogućno u potpunosti reciklirati. Novo pakiranje dostupno je na novim Latitude prijenosnim računalima, Precision prijenosnim radnim stanicama te XPS 13 Plus modelu.

Isto tako, tvrtka Dell Technologies na tržištu pruža najsigurnija komercijalna računala sa softverskom zaštitom koja djeluje i izvan operativnog sustava za obranu od aktualnih i budućih prijetnji. Svako novo Dell Latitude računalo sada koristi i povratnu točku za samostalno popravljanje kako bi se operativni sustav jednostavno vratio na prethodnu razinu nakon katastrofalne pogreške.

Dostupnost

Novi modeli Dell Latitude prijenosnih računala, Precision radnih stanica te ostalih predstavljenih računalnih dodataka i servisa bit će dostupni na Hrvatskom tržištu tijekom travnja.

Za više informacija posjetite www.dell.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dell Technologies hibridni rad
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->